събота, 11 януари 2014 г.

БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!

Тъй като днес е Световен ден на думата "БЛАГОДАРЯ"- аз ще я употребя многократно и в блога си.
БЛАГОДАРЯ на Бога за добрината и щедростта, за това ,че всеки ден ме пази и закриля! Благодаря Му за възможността да вървя в стъпките Му! Благодаря, за чудесата, които изсипва ежедневно върху мен! Благодаря и за изпитанията. Те са моите уроци.
БЛАГОДАРЯ на покойните си родители за това,че са ме създали като човек и като личност. Благодаря им за подкрепата през целия ми живот. Дори сега- когато ги няма физически, знам, че те са покрай мен в труден - а може би и в щастлив момент.Благодаря им,че създадоха и моята прекрасна сестра, най-близкият ми приятел.
БЛАГОДАРЯ на съпруга си за търпението, за добрината, за любовта. Благодаря му,че е мой приятел, сродна душа, спътник в трудностите.Благодаря му,че само с поглед ме разбира.
БЛАГОДАРЯ на дъщерите си,защото промениха живота ми. Тяхното раждане стана моето второ раждане. Те направиха моя свят по-щедър, всеотдаен, милосърден. Моите момичета всеки ден ме поставят пред изпитание- урок след урок. И за това им благодаря!Но и постоянно ме засипват с обичта си. Благодаря,милички!
БЛАГОДАРЯ на сестра си за всеки миг от моя живот, в който сме били заедно. Благодаря й,че чете мислите ми и разбира тревогите ,благодаря й за приятелското рамо,благодаря й,че я има!
БЛАГОДАРЯ на приятелите си, за това,че са изключителни хора. Благодаря им за това,че ме изслушват, дават съвети, мислят за мен, изпращат ми позитивната си енергия. Благодаря им,че ме търсят за помощ. Благодаря им, че по Божията воля са край мен!
БЛАГОДАРЯ и на враговете си. Всъщност малко от тях познавам добре и знам със сигурност,че не изпитват добри чувства към мен. Но аз им благодаря,защото мога да каля характера си, да преодолявам изпитания и...имам възможността истински да простя!
БЛАГОДАРЯ на всички виртуални приятели,които не познавам лично, но всеки ден се забавлявам с остроумните им публикации. Благодаря им за позитивните мисли. Благодаря за доброто настроение.
БЛАГОДАРЯ за шанса да БЛАГОДАРЯ! А всъщност -трябва да го правим всеки ден.

събота, 4 януари 2014 г.

СЛЕДПРАЗНИЧНО СТИХОТВОРЕНИЕ

Изпирам празнични покривки,
пера и празничните дрехи,
простирам слънчеви усмивки,
във светли слънчеви доспехи.

Просторът пък, като сираче,
с трохи от щастие се храни.
Прането мокро е и плаче
над мислите ми разпиляни.