вторник, 25 ноември 2014 г.

МРЪСНО ИЛИ РАЗМИСЛИТЕ НА ПЕПЕЛЯШКА

Точици върху стъкло. Малки мазни точки. Леки и почти невидими- запазили стъклото. Малки ,елегантни точици...Въпрос на гледна точка. Всъщност стъклото е мръсно и оплюто от муха.

--------------
Дръжките на вратите били най-мръсното нещо в една сграда. Водена от това научно откритие, реших да почистя първо тях в дома си.  Взех препарати, парцали, гъбички и прочие почистващи материали. Изчистих и дезинфекцирах...до първия докоснал се отново до тях. И всъщност - това бях аз.Сравних дръжките на вратите с човешката съвест.  Точно сега по време на пости- има някаква база за сравнение. Възможно ли е да не ги замърсяваме? Всъщност- не. Но можем по-често да ги почистваме.
--------------------

Отопляваме се с парно на въглища. Колкото и да се стараем- прахта прониква  в стъпките, завзема коридора, рисува в  банята.... Поставих дежурен парцал, който да следи да не нахлува неканеният гост. Но- парцалът си дреме, а прахта си танцува... Събуждам  органа на чистотата - той се провлачва и сърдито се къса...Все пак заедно поставяме натрапника на мястото му в кофата с препарат.  След малко обаче черните ивици пак ни настигат...



Няма коментари:

Публикуване на коментар