сряда, 8 февруари 2012 г.

Стихиите ли са виновни или човекът доведе Ада на Земята


Днес няма за какво друго да се пише. Адът може да бъде не само горещ! Адът се изсипа над България и заля с ледено нещастие почти цялата южна част на страната. Язовирите, морето, реките- водните басейни оживяха и решиха да накажат немърливото ни общество. За съжаление за много хора това бе последно докосване и то бе смъртоносно. Да се сърдим на стихията ли или на самите нещастни пострадали, или да обвиняваме Бога. Не! Природни катаклизми тепърва ще има и ние  като съвременни и образовани европейци е нужно да знаем как да се предпазим, държавата трябва да е подготвена, за да предотврати трагични последствия. Но не знам защо е тая орисия -чакаме да ни се случи нещо фатално, за да предприемем действия.
А те трябва да бъдат многопосочни- от страна на институциите- като превантивни мерки, от страна на самите граждани в посока самообразоване за това как да реагираме при бедствия и в последна сметка-от страна на цялото общество в помощ на вече пострадалите.
Не се учудвам много за причините,поради които Господ ни изпраща изпитания. Сега е важно да ги посрещнем и да научим късните си уроци. Защото яростта на стихиите идва в отговор на човешкото отношение към природата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар