неделя, 10 април 2011 г.

Четири мъъънички котенца!

Господ е сътворил света по прекрасен начин! Всяко живо творение има собствен биологичен ред и часовник. Всичко върви чудесно. И само ако човекът се намеси- със самочувствието си на велик- нарушава изконния ред. Защо са тези разсъждения?
Тази нощ ми се родиха четири мънички котета персийчета. Бяха ме предупредили,че ще трябва да ги акуширам. Изпаднах в ужас . Всичко съм била в живота си, но не и акушерка. Чаках със страх деня,в който мъничетата ще се появят. И...снощи...поглеждам- първото вече се родило. Тичам ,намирам специалните ръкавици, суетя се около нея. Изобщо не знам какво да правя. След около половин час виждам- второто тръгнало. Внимателно го изтеглих и станах горда от себе си... Мина доста време- не се появяваше ново коте. Реших,че явно са само две. Завих майката и малките,за да не им е студено и заспах. Сутринта намерих кашонче, нагласих легълце за котешкото семейство. Отивам да преместя котетата в него. И- каква беше изненадата ми- котетата бяха три. Сложих ги внимателно. Върнах се да прибера чаршафа, върху който мама Маца беше родила. Разгърнах го, а там се размърда още една живинка! Четвъртото мъниче! Изобщо не сме разбрали как са се появили вторите две мацета. И въобще не е било необходимо да се намесвам. Господ си има грижа за всичко!
Както се грижи за животинките, така има мисъл и за нас- хората. Само че – ние често не се вслушваме в уроците му и затова си патим. Но- ние сме сложни същества, въобразили си,че са повече от природните закони, които Той е сътворил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар